Handleiding voor schrijvers

Bij aanmelding als schrijver voor de website Vijversburg-Norg ontvangt u een email met daarin een tweetal links. De eerste is om het wachtwoord eventueel aan te passen, deze moet minimaal 12 karakters lang zijn.

Tweede link is om in te loggen: www.vijversburg-norg.nl/wp-admin

U krijgt op het scherm een plaatje te zien zoals hiernaast.

Gebruikersnaam is uw eigen naam.
Wachtwoord is wat u zonet heeft gemaakt.

Vervolgens krijgt u dit in beeld:

De bovenste mededeling(en) kunt u negeren.
Om een bericht te maken, zijn er twee mogelijkheden:
Of bovenin ‘nieuw’ selecteren en vervolgens ‘bericht’ of bij ‘Eenvoudig een concept maken’ een titel bedenken en opschrijven wat u bezighoudt.
U kunt nu beginnen met schrijven.

Er wordt gewerkt met een blokeditor, daar krijgt u een melding over. Als u op een plusje links klikt ziet u een kolom met mogelijkheden. U kunt daarmee experimenteren.

Rechtsboven ziet u “Concept opslaan” staan. Hiermee slaat u het concept op en kunt u een andere keer verder gaan. Als u klaar bent klikt u op “Publiceer” en vervolgens op “Indienen ter beoordeling”.

U hoeft dus niet in één keer uw verhaal af te maken. Als u later verder wilt gaan dan selecteert u links ‘Berichten’ en dan ziet u een lijst met wat u gemaakt heeft.

Uit de lijst selecteren wat u wilt hebben en vervolgens klikken op ‘Bewerken’ en u kunt verder gaan waar u gebleven bent.

Als schrijver kunt u niet zelf publiceren. Ook kunt u geen foto’s toevoegen aan uw artikel. Als u dat wilt dan dient u contact op te nemen met de webbeheerder.

Zolang het artikel nog niet gepubliceerd is kunt u het zelf nog wijzigen, daarna niet meer. Het kan een paar dagen duren voordat u het artikel of bericht online ziet staan. Dat heeft te maken dat de webbeheerder niet automatisch een melding dat er een bericht klaar staat om gepubliceerd te worden. Daar wordt wel regelmatig naar gekeken, dus erg lang zal het niet duren.

De mogelijkheden voor een schrijver zijn beperkt. Als alles goed gaat, en meer ervaring krijgt met WordPress, dan kan uw autorisatie van Schrijver omgezet worden naar Auteur.
Een Auteur heeft meer bevoegdheden, zoals:

  • Zelf publiceren van uw berichten.
  • Zelf foto’s, YouTube-filmpjes en dergelijke toevoegen aan uw berichten.
  • Uw berichten in een later stadium wijzigen of verwijderen.
  • Kortom, als auteur beheert u volledig uw eigen berichten.

Succes met het schrijven van berichten.