Te koop

De wooneenheden bij de Vijversburg zijn eigendom van de Coöperatie.
U koopt geen appartement of bungalow maar alleen het woonrecht daarop. Wel iets om rekening mee te houden want het heeft consequenties. Zo is het buitenonderhoud voor rekening van de Coöperatie, daar betaalt u servicekosten voor. Aan de buitenzijde mag u zelf niets veranderen. Wel mag u in uw appartement of bungalow binnen alles veranderen en verbouwen wat u maar wilt, met uitzondering van het verwijderen van draagmuren.

Wat staat er te koop?

Te koop staande wooneenheden kunt u vinden op de website van Funda.
Onderstaande woningen staan momenteel te koop. Door op het desbetreffende adres te klikken komt u terecht op de website van Funda waar deze woning te koop staat.
Deze lijst wordt dagelijks gecontroleerd en eventueel bijgewerkt:

  • Meent 28 (2-kamer appartement, vraagprijs € 115.000 k.k.)

Financiering

Doordat de wooneenheden in eigendom zijn van de Coöperatie is het lastig en heel beperkt mogelijk om voor financiering een hypotheek rond te krijgen. Als het al lukt dan is dat voor maximaal 33,33% van de koopsom.
Alvorens tot koop over te gaan is het verstandig om hierover goed te laten informeren en in ieder geval een ontbindende voorwaarde in het koopcontract op te laten nemen voor het geval de financiering niet lukt.

Lidmaatschap

Iedereen die een woonrecht heeft op een wooneenheid is automatisch lid van de Coöperatief Servicecentrum “Vijversburg” U.A. Om als lid toegelaten te worden krijgt u een gesprek bij de ballotagecommissie. Gelukkig komt het zelden voor dat iemand wordt afgewezen maar het is wel verstandig om dit als ontbindende voorwaarde op te nemen in het koopcontract. Voor het lidmaatschap van de coöperatieve vereniging wordt een entreegeld van € 2.000 gevraagd.

Huisdieren

Honden en reptielen zijn in de appartementen niet toegestaan, wel in de bungalows.
Andere huisdieren, zoals katten, cavia’s, parkieten en dergelijke, zijn in alle wooneenheden toegestaan.

Koken

In de appartementen is geen gas aanwezig, daar kan alleen elektrisch gekookt worden en voor warm water is er een boiler nodig.
In de bungalows is er keuzevrijheid of men op gas of elektrisch kookt.

Servicekosten

Zoals geschreven moet er servicekosten betaald worden. Dit is voor het buitenonderhoud, gemeenschappelijke landschapstuin, technische installaties in de flat zoals de liften en ventilatoren, glazenwassers (zes paar per jaar worden de ramen aan de buitenzijde gelapt van zowel flat als de bungalows), verzekeringen zoals een opstalverzekering en personeelskosten (kantoor, schoonmaak en een technisch medewerker). Bungalowbewoners mogen hun tuin zelf onderhouden maar nodig is dat niet. Deze worden dan perfect onderhouden door hoveniersbedrijf Marco uit Veendam.

Buiten de servicekosten komt daar bovenop de collectieve kabelaansluiting en voor flatbewoners verwarmingskosten.
Bewoners van bungalows dienen de verwarming zelf te verzorgen.

Televisie

In de maandelijkse lasten is een deel, € 10,15, bestemd voor de collectieve kabelaansluiting. Dat is een zakelijk abonnement van Ziggo met het standaard pakket.
Daarmee heeft u 57 zenders in digitale kwaliteit. Wilt u TV Start van Ziggo hebben
(€ 7,00 per maand extra), met meer dan 80 zenders, dan is tegen meerprijs een mediabox of CI+ Module verkrijgbaar via het kantoor.

Telefoon en internet

Als u alleen de telefoon wilt gebruiken en geen behoefte hebt aan internet dan kunt u in de meeste gevallen beter geen vaste aansluiting nemen maar een eenvoudig mobieltje kopen. Dat is voordeliger, een abonnement met onbeperkt bellen kost bij KPN € 15,- per maand en bij Ben € 8,50 per maand. Voor internet zijn er een aantal mogelijkheden:

  • Via de kabel
  • ADSL via de telefoonaansluiting
  • Glasvezel
  • Mobiel

Via de kabel is een Alles-in-1 pakket te verkrijgen via Ziggo (internet, tv en bellen).
Echter, de bekabeling in de flat is daar niet geschikt voor. Alleen bungalowbewoners kunnen hier gebruik van maken. De aanvraag dient u via het kantoor te doen, anders betaald u dubbel abonnementskosten. Dus niet rechtstreeks naar Ziggo gaan!

De andere mogelijkheden, zoals ADSL en glasvezel, dient u zelf te verzorgen.
Via de glasvezel en ADSL kunt u ook TV ontvangen. Bedenk daarbij dat als u dat doet dat u dan toch de collectieve bijdrage van € 10,15 blijft betalen.

Maandelijkse lasten

Voor 2021 zijn onderstaande maandelijkse lasten vastgesteld:

2-kamer appartement zonder garage€ 307,17
2-kamer appartement met garage€ 318,17
3-kamer appartement, type A, zonder garage€ 350,95
3-kamer appartement, type A, met garage€ 361,95
3-kamer appartement, type B, zonder garage€ 337,48
3-kamer appartement, type B, met garage€ 348,48
2-kamer bungalow€ 240,85
3-kamer bungalow€ 255,08
4-kamer bungalow€ 268,60
Garages achter flatgebouw