Te koop

De wooneenheden van de Vijversburg zijn eigendom van de Coöperatie.
U koopt geen appartement of bungalow maar alleen het woonrecht daarop, waardoor u dan ook lid bent. Wel iets om rekening mee te houden want het heeft consequenties. Zo is het buitenonderhoud voor rekening van de Coöperatie, daar betaalt u servicekosten voor. Aan de buitenzijde mag u zelf niets veranderen. In overleg met het bestuur mag u in uw appartement of bungalow binnen alles veranderen en verbouwen wat u maar wilt, met uitzondering van het verwijderen van draagmuren.

Wat staat er te koop?

Te koop staande wooneenheden kunt u vinden op de website van Funda.
Onderstaande woningen staan momenteel te koop. Door op het desbetreffende adres te klikken komt u terecht op de website van Funda waar deze woning te koop staat.
Deze lijst wordt dagelijks gecontroleerd en eventueel bijgewerkt:

  • Op dit moment staat er geen wooneenheid te koop.

Doordat de wooneenheden in eigendom zijn van de Coöperatie is er voor een hypotheekverstrekker geen onderpand om een hypotheek te verstrekken, u hebt immers alleen het woonrecht. Het verkrijgen van een hypotheek is dus niet mogelijk.

Lidmaatschap

Iedereen die een woonrecht heeft op een wooneenheid is automatisch lid van de Coöperatief Servicecentrum “Vijversburg” U.A. Om als lid toegelaten te worden krijgt u een gesprek bij de ballotagecommissie. Gelukkig komt het zelden voor dat iemand wordt afgewezen maar het is wel verstandig om dit als ontbindende voorwaarde op te nemen in het koopcontract. Voor het lidmaatschap van de coöperatieve vereniging wordt er eenmalig entreegeld van € 2.000 van u gevraagd.

Huisdieren

Honden en reptielen zijn in de appartementen niet toegestaan, wel in de bungalows.
Andere huisdieren, zoals katten, cavia’s, parkieten en dergelijke, zijn in alle wooneenheden toegestaan. Echter, in de appartementen wel in overleg met het bestuur.

Koken

In de appartementen is geen gas aanwezig, daar kan alleen elektrisch gekookt worden en voor warm water is er een boiler nodig.
In de bungalows is er keuzevrijheid of men op gas of elektrisch kookt.

Servicekosten

Zoals geschreven moet er servicekosten betaald worden. Dit is voor het buitenonderhoud, gemeenschappelijke landschapstuin, technische installaties in de flat zoals de liften en ventilatoren, glazenwassers (viermaal per jaar worden de ramen aan de buitenzijde gelapt van zowel de flat als de bungalows), verzekeringen zoals een opstalverzekering en personeelskosten (kantoor, schoonmaak en een technisch medewerker). Bungalowbewoners mogen hun tuin zelf onderhouden maar nodig is dat niet. Deze worden dan perfect onderhouden door hoveniersbedrijf Marco uit Veendam.

Buiten de servicekosten komt daarboven op de voor flatbewoners verwarmingskosten.
Bewoners van bungalows dienen de verwarming zelf te verzorgen.

Televisie

Voor het televisiesignaal is in alle wooneenheden glasvezel mogelijk.
Bungalowbewoners kunnen kiezen tussen ontvangst via de glasvezel of de kabel van Ziggo. Flatbewoners kunnen dus geen gebruik maken van de kabel.

Maandelijkse lasten

Met ingang van 1 januari 2024 zijn onderstaande maandelijkse servicekosten van toepassing. Voor flatbewoners zijn deze bedragen inclusief water en verwarmingskosten.

2-kamer appartement zonder garage€ 358,58
2-kamer appartement met garage€ 369,58
3-kamer appartement, type A, zonder garage€ 432,07
3-kamer appartement, type A, met garage€ 443,07
3-kamer appartement, type B, zonder garage€ 409,46
3-kamer appartement, type B, met garage€ 420,46
2-kamer bungalow€ 230,84
3-kamer bungalow€ 250,02
4-kamer bungalow€ 268,25
Garages achter flatgebouw